Får vem som helst installera en luftvärmepump?

Visste du att installation av luftvärmepumpar blir alltmer vanligt i Sverige? Spara energi och pengar genom att installera en luftvärmepump. Perfekt för sommar och vinter. 

Får vem som helst installera en luftvärmepump? Svaret är nej. En luftvärmepump bör installeras av certifierade installatörer. Oftast brukar luftvärmepumpar installeras av kyltekniker eller rörmokare. Lagen säger att företaget som utför installationen bör ha ett F-gas certifikat. Rörmokaren eller kylteknikern som installerar luftvärmepumpar bör själv ha personcertifikat enligt ”Köldmedieförordningen”.

Köldmedium

Köldmedium är en energibärare som finns i luftvärmepumpen och änvänds för att transportera värme. Köldmediet används även i kylskåp och andra slags värmepumpar. Eftersom köldmediet är miljöfarigt så krävs det enligt lag att certifiering. 

Energibesparing

En certifierad installatör har Även koll på energibesparing och installation. En certifierad installatör (rörmokare) ser till att luftvärmepumpen installeras korrekt utan haverier. Luftvärmepumpen kan sänka dina energikostnader upp till 50%.

Läs mer om hur du kan sänka din elförbrukning här.

Hur går det till?

  • Du fyller i formuläret
  • Du får en kostnadsfri offert
  • Installatören kontaktar dig
  • Ni bokar tid
  • Installatören utför luftvärmepumpsinstallationen
  • Installatören ger dig instruktioner om hur pumpen används

Certifierade rörmokare i Linköping

Vill du ha hjälp att installera en luftvärmepump kan du allltid räkna med oss! Behöver du hjälp med installation eller service i Stokholms området? Kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vill du ha hjälp i Linköping eller runt om Linköping rekommenderar vi att du vänder dig till Rörmokare Linköping