Elstolpar

Hur du sänker dina elkostnader och sparar energi

Många faktorer bidrar till en ökad energiförbrukning. Här får du veta hur du kan sänka dina elkostnader genom att följa några enkla steg. 

Energiklass på vitvaror & andra produkter​

Äldre vitvaror såsom kylskåp, disk och tvättmaskin, ugn, spegelskåp bidrar oftast till en högre energiförbrukning då energiklassen är ganska låg. Sedan finns även andra elmaterial och produkter som även har en låg energiklass. 

För att sänka dina elkostnader och eventuellt få en effektiv och minskad energiförbrukning så kan du börja tänka efter energiklassen i den produkten du väljer att köpa. Tänk på att produkter som gör skillnad är dem som används ofta som t.ex en TV eller ett kylskåp. 

Elavtal

Se till att vara uppmärksam på ditt elavtal där avtal kan komma att ändras efter att avtalet har löpt ut. Så kontakta gärna din elleverantör och se efter ifall avtalet kan förnyas eller ändras. Kontakta gärna andra elleverantörer där du kan eventuellt förnya och ändra avtal till ett bättre avtal som passar dig oc ditt hushåll. 

Lysrör & lampor

Byt ut gamla lysrör och lampor. För att sänka din el kostnad så kan du välja LED-lampor då den använder mycket mindre energi för att uppnå samma ljusstyrka som en glödlampa. 

LED lampor är dock lite dyrare än andra traditionella lampor. Men det positiva med LED är att dem har en högre livslängd som i sin tur leder till du inte behöver byta lampor ofta. 

För dig som bor i hus/villa

Vad använder du för uppvärmning? Har du ingen luftvärmepump eller luft-vattenvärmepump, bergvärme eller solpaneler kan du börja fundera på hur du ska investera i ditt hus för att få en energisnål energiförbrukning samt sänka din elkostnader. 

Läs gärna hur mycket el en luftvärmepump drar. 

Är du intresserad av att installera en luftvärmepump så kan du kontakta oss redan idag!

svensk vinterstuga

Minska din energiförsörjning och sänk dina elkostnader.